1397/02/04 شمسى برابر با 2018/04/24 ميلـادى

ENGLISH
العربیه
اللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً           مردی که از الله و رسول الله (ص) عذرخواهی نمی‌کند تا چه رسد به جند الله!           فرمایشات رهبر معظم انقلاب پیرامون مقام زن از مهمترین رهنمودها برای مردم و مسئولین است           فامیل‌بازی و فرزند سالاری سمّی مهلک برای نظام اسلامی است           آیت الله قدمی: نماینده‎ای که نتواند یک وزیر فاسد را استیضاح کندخائن است / چرا باید تلویزیون استان شبیه کاباره باشد           8. تحلیلی بر فرمایشات مقام معظم رهبری در حرم رضوی 95.1.1           7. اشتغال و افزایش زاد و ولد           6. شاه کلید اشتغال           5. نبردی بی پایان!           4. نـقـد سخنـان آقـای حسیـن كبـیر قسمت (1)           18. ایستادگی فقط به شجاعت نیست           17. جوانی موثرترین بخش زندگی           16. استان گلستان استان ممتاز           15. سالمترین تفریح، تماشای مسابقات ورزشی           14. نژاد و قبیله           13. برگزیده ترین افراد با تقواترین آن‌ها هستند و هیچ تفاوتی بین مرد و زن نیست           12. رهبر واحد با ملتی واحد           11. حضرت علی (ع) اشتباه نمیكند           10. باید برای تماشاگران امكانات خوب و جایگاه مناسبی ایجاد كنیمـ           9. تنها راه پایین آوردن مهریه تعیین جریمه برای طلـاق‌هـای بیمورد است           8. جمهوری اسلـامی نمونه بارز ایجاد و حفظ وحدت در جوامع اسلـامی است
کانال تلگرامـ قدمی
صفحه نخست
زندگينامه
سوابق
سخنرانی ها
آثار و تاليفات
مصاحبه ها
تماس با ما
38. کینه توزی با مؤمن، گناه است؛ «وَ لـا تَجعَل فِی قُلُوبِنا غِلـاًّ لِلَّذِینَ آمَنُوا...»[1] حشر/10
بازدید: 1677

ترجمه‌ی آیه:

(و در دل‌هایمان كینه‏اى نسبت به مؤمنان قرار مده!)

تفسیر:

این جمله، بخشی از آیه‌ی نهم سوره‌ی مبارکه‌ی حشر است. در این آیه آمده است: (وَ الَّذِینَ جاؤُ مِن بَعدِهِم یَقُولُونَ رَبَّنَا اغفِر لَنا وَ لِإِخوانِنَا الَّذِینَ سَبَقُونا بِالإِیمانِ وَ لـا تَجعَل فِی قُلُوبِنا غِلـاًّ لِلَّذِینَ آمَنُوا رَبَّنا إِنَّكَ رَؤُفٌ رَحِیمٌ) یعنی ( كسانى كه بعد از آن‌ها (بعد از مهاجران و انصار) آمدند، مى‏گویند: پروردگارا! ما و برادرانمان را كه در ایمان بر ما پیشى گرفتند بیامرز، و در دل‌هایمان كینه‏اى نسبت به مؤمنان قرار مده. پروردگارا، تو مهربان و رحیمى).

مسلمانانی که پیامبر (ص) در زمان حیاتشان درک کرده‌اند و ایمان آورده‌اند و با ایمان از دنیا رفته‌اند را صحابه می‌گویند. صحابه به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ دسته‌ی اوّل مسلمانانی بودند که شهر و دیار خود را رها کرده بودند و برای حمایت از اسلـام و پیامبرش به مدینه آمده بودند و دسته‌ی دوّم مسلمانانی بودن که شهر و دیار آن‌ها، همان شهر یثرب (مدینه) بود. دسته‌ی اوّل را مهاجرین و دسته‌ی دوّم را انصار می‌نامند.

ولی به کسانی که بعد از ارتحال حضرت رسول (ص) ایمان آوردند - که در این آیه‌ی شریفه از آن‌ها به (الّذِینَ جاؤوا مِن بَعدِهِم) تعبیر می‌شود - تابعین می‌گویند.

قرآن کریم در این آیه‌ی شریفه به سه ویژگی تابعین اشاره می‌نماید، باشد که درسی برای همه‌ی کسانی که این کلمات مبارک به گوش ‌آن‌ها می‌رسد، باشد.

ویژه‌گی اوّل و دوّم: (یَقُولُونَ رَبَّنَا اغفِر لَنا وَ لِإِخوانِنَا الَّذِینَ سَبَقُونا بِالإِیمانِ).

یکی از فرامین پروردگار عالم - که به وسیله‌ی انبیاء به مردم ابلـاغ می‌شد، تا درهای رحمت الهی به سوی آن‌ها گشوده شود - تقاضای مغفرت و بخشش از خدای تعالی می‌باشد[2] و یکی از ویژگی‌های انبیاء و بندگان صالح خدا این است که همیشه به فکر هم‌کیشان خود هستند و هرگز از آن‌ها غافل نمی‌شوند و حتّی اگر طلب مغفرت و بخشش هم می‌کند، تنها برای خودشان نیست[3].

در این آیه‌ی به وجود این دو ویژگی در تابعین اشاره می‌فرماید که تابعین پیوسته می‌گویند::(پروردگارا! ما و برادران‌مان را كه در ایمان بر ما پیشى گرفتند بیامرز.)

ویژه‌گی سوّم:

(وَ لـا تَجعَل فِی قُلُوبِنا غِلـاًّ لِلَّذِینَ آمَنُوا)  

تابعین از خداوند سبحان تقاضا می‌کنند تا هیچ کینه و دشمنی از مؤمنین در قلب آن‌ها قرار ندهد.

در تفسیر شریف مجمع البیان آمده است: هر مؤمنی که کینه‌ی مؤمنی را به خاطر ایمان او، در دل بگیرد، کافر است و اگر به خاطر غیر از ایما باشد، فاسق است.

آری کینه و دشمنی بین مؤمنین نه تنها ضربه‌ی بزرگی بر پیکر وحدت بین مسلمین وارد می‌کند بلکه ضربه‌ی بسیار بزرگتری برای اسلـام وارد نموده و جلوی پیشرفت اسلـام را می‌گیرد و از استقبال پیروان ادیان دیگر به اسلـام می‌کاهد.  

تابعین با آگاهی از عواقب کینه و دشمنی بین مؤمنین، از خدای تعالی می‌خواهند که (در دل‌هایمان كینه‏اى نسبت به مؤمنان قرار مده.)

 


[1] - لـا تَجعَل: قرار نده /  فِی قُلُوبِنا: در قلب‌های ما /  غِلـاًّ: کینه. دشمنی / لِلَّذِینَ آمَنُوا: برای کسانی که ایمان آورده‌اند (نسبه به کسانی که ایمان آورده‌اند).

[2] - (وَ استَغفِرُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِیمٌ) بقره/199

[3] - (وَ استَغفِر لِذَنبِكَ وَ لِلمُؤمِنِینَ وَ المُؤمِناتِ وَ اللَّهُ یَعلَمُ مُتَقَلَّبَكُم وَ مَثواكُم)محمّد/19




لطفا نظر خـود را در رابـطه با مطلب فوق در فیلدهـای زیر نوشته و ارسال نمائید.
*
*
*
*

*

* فیلدهای ستاره دار الزامی هستند

© 1397 کليه حقوق اين سايت محفوظ است. استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلـامانع است.
طراحى و پشتیبانی توسط: شركت شبكه نگاه

شركت شبكه نگاه